Humor als medicijn

Op dinsdag 31 maart las ik op ‘Leven in Den Ham’ dat Koningin Maxima in ons dorp zou komen rondrijden in de Gouden Koets. Iedereen in Den Ham werd opgeroepen om langs de weg te gaan staan, maar in verband met Corona wél op 1,5 meter afstand.

Ik zal het gelijk maar bekennen; ik trapte er met mijn blonde haar en blauwe ogen meteen in. 

Toen ik er een seconde later achter kwam dat dit wel een 1 april grap moest zijn vond ik het een heerlijke grap. Ik was er met beide benen ingetuind. Mooi dat er in tijden als deze ook gewoon met elkaar gelachen kan worden. Totdat ik onderstaande krantenbericht las:

Het is belangrijk dat we zorgvuldig en voorzichtig zijn samen. Alleen door goed op te passen en afstand te houden zorgen we ervoor dat de ‘curve’ laag blijft.  Tuurlijk. Maar ik denk dat het ook goed is om er ook samen af en toe even wat luchtiger naar te kijken en er grapjes over te maken. Humor relativeert. Het maakt dat we niet in de stress schieten. 

Zo hoorde ik laatst ook dat je 5 teentjes knoflook per dag moet eten. Niet dat het helpt, maar iedereen blijft wel een eind bij je vandaan. Ik ga het misschien eens uitproberen bij mijn schoonmoeder 😉 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *