Beeld van God

Hoe werkt God? Goede vraag, die ik mezelf ook vaak stel. 

Een poosje geleden hoorde ik een verhaal dat volgens mij de lading wel aardig dekt: 

Michelangelo was een beroemd beeldhouwer. Hij kon van een alledaagse brok marmer een beeld maken dat er levensecht uit zag. Op een dag komt iemand in zijn atelier, en ziet hoe de beroemde beeldhouwer een enorm blok marmer net zolang bewerkt tot er een schitterend paard staat.
‘Hoe doet u dat toch?’ vraagt de bezoeker verwonderd. Michelangelo lachte even. Waarop de kunstenaar antwoordt: ‘Dat paard zit er gewoon in. Je moet alleen alles weghakken wat niet paard is.’ Precies zo werkt God. Hij schiep de mens naar Zijn Beeld en gelijkenis (Genesis 1: 27) en je bent voorbestemd tot gelijkvormigheid aan Zijn geliefde Zoon Jezus (Romeinen 8: 29).

God is jou tijdens jou leven telkens aan het bewerken. Ten minste, als jij dat wilt. Als jij dat niet wilt, zal God ook niks aan je veranderen. Hij is gedurende jouw leven bezig met alles weg te hakken wat in jouw leven ‘niet Jezus is’. Wat in jouw leven is ‘niet Jezus’? Geef het aan Hem, zodat Hij het weg kan hakken. 

 Want aan het eind van ons leven vraagt God maar 1 ding na een leven lang gevormd te zijn: “Hoeveel van Mijn geliefde Zoon zie ik in je?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *